COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zece orașe au semnat Memorandumul privind crearea Rețelei Naționale de Revitalizare Urbană

În perioada 21 - 31 iulie, a avut loc Maratonul Memorandumului privind Crearea Rețelei Naționale de Revitalizare Urbană (RNRU).

În cadrul Maratonului, zece orașe - Bălți, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Edineț, Ocnița, Rezina, Soroca, Strășeni, Ungheni, - care și-au exprimat dorința de a se implica la crearea RNRU, au organizat evenimente închise, cu respectarea măsurilor de securitate în regim de urgență în sănătate publică, și au semnat actul de bază al noului actor în domeniul dezvoltării urbane.

Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană din Republica Moldova este un for al autorităților publice locale de nivelul unu și doi (orășenești și municipale), o formațiune neinstituționalizată creată prin libera manifestare a voinței, în vederea realizării în comun a scopurilor și sarcinilor determinate de principiile stipulate în Linii Directoare privind revitalizarea urbană în Republica Moldova, precum și în Declarația și Memorandumul de constituire a Rețelei. Misiunea Rețelei este de a contribui la consolidarea competitivității și identității orașelor, dezvoltarea urbană integrată, implicarea comunităților locale la îmbunătățirea calității și creșterea atractivității mediului urban în beneficiul cetățenilor, a economiei și a societății în ansamblu prin implementarea abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova.

Scopul acesteia constă în consolidarea abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova pentru asigurarea dezvoltării durabile a orașelor.

Amintim că abordarea de Revitalizare Urbană sprijină transformările pozitive ale zonelor din oraș care sînt în condiție critică și au nevoie de schimbări sociale, arhitecturale și economice. Pînă la momentul actual, 13 dispun de programul de revitalizare urbană, implementînd în baza acestuia proiecte în zonele de revitalizare identificate în cadrul unei cooperări intensive dintre APL-uri și comunitățile locale. Procesul de creare și dezvoltare a Rețelei Naționale de Revitalizare Urbană din Republica Moldova este facilitat de către Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul Polish Aid.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load