COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 383 429   INFECTAȚI 255 830(+33)   TRATAȚI 248 671     DECESE 6154(+0)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1180
Preşedintele stiri: 2759

Zece mii de oameni au participat la Marșul Victoriei din centrul capitalei (FOTO/VIDEO)

9 mai. 13:31   Societate
2164 1

Peste zece mii de cetățeni au participat, astăzi, la "Marșul Victoriei" și "Regimentul Nemuritor", organizat cu ocazia zilei de 9 mai. Evenimentul a început cu o paradară a mașinilor retro. Tinerii au venit cu pozele buneilor săi, căzuți pe cîmpul de luptă, pentru a le păstra memoria. Oamenii au scandat "Victorie! Moldova!"

În fruntea coloanei, care a mers din Piața Marii Adunări Naționale pînă la Complexul Memorial "Eternitate", se aflau liderii PSRM, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. La eveniment a participat și ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

"Noi sîntem învingători în acel război! Datorită victoriei, noi avem posibilitatea să trăim sub un cer senin și să ne gîndim la viitor. A fost un mare pericol pentru omenie. Din fericire noi am cîștigat și această victorie trebuie să o transmitem urmașilor noștri", a declarat Dodon.

“Ziua de 9 mai este un cadou pentru toți cei vii, și datoria sfîntă a fiecăruia este să păstreze memoria pentru fapta eroică a celor care au dobîndit Marea Victorie. Promitem să păstrăm veșnică amintirea lor, să protejăm valorile pentru care au luptat și să le transmitem generațiilor viitoare.”, declarat Zinaida Greceanîi.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?