TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Zece localități din țară vor primi bani pentru lichidarea consecințelor intemperiilor

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, suma de 5871,8 mii de lei autorităților publice locale pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în zece localități din țară. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi la ședința Cabinetului demisionar de miniștri, transmite MOLDPRES.

Conform hotărîrii, autoritățile administrației publice locale menționate în decizie, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor în cauză.

Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile pe măsura prezentării documentelor confirmative. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

În anul 2020 s-au produs un șir de situații excepționale (ploi torențiale, ploi torențiale cu vînt puternic și ploi torențiale cu grindină) care au afectat grav starea drumurilor în localitățile: Coșernița, raionul Florești; Mileștii Mici, Țipala, Zîmbreni, Ruseștii Noi, Cigîrleni şi Puhoi din raionul Ialoveni; Baccealia şi Tocuz din raionul Căușeni; satul Cenac, raionul Cimișlia. În acest sens, pentru restabilirea drumurilor afectate, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a decis alocarea mijloace financiare în sumă de 5871835,00 lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load