COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zagorodnîi, din nou consilier al Agenției de Soluționare a Contestațiilor

Zagorodnîi, din nou consilier al Agenției de Soluționare a Contestațiilor

Deşi a fost demis de Parlament în iulie curent din funcţia de consilier al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi a revenit astăzi, 9 noiembrie, la muncă.

Revenirea lui Zagorodnîi are loc în contextul emiterii de către Judecătoria Chişinău a unei decizii prin care este anulată hotărî rea de atunci a Parlamentului R. Moldova, transmite Noi.md cu referire la ZdG.

Anunțul despre revenirea lui Zagorodnîi la ANSC a fost făcută de deputatul ACUM, Dumitru Alaiba. Potrivit acestuia, Zagorodnîi „a revenit la lucru și dă indicații”.


„Cinci luni în urmă, parlamentul a votat demiterea lui Anatolie Zagorodnii din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor de la ANSC. Acea Hotărî re a parlamentului mai este în vigoare, dar azi, se pare, Zagorodnîi a revenit la lucru și dă indicații. Principalele motive ale demiterii – concursul viciat și lipsa unei experiențe demonstrabile de 3 ani în domeniul achizițiilor publice. Imediat după numirea lui Zagorodnîi în această funcție, instituția a început a degrada la capitolul transparență”, a susţinut Alaiba.

Contactată telefonic, directoarea ANSC, Irina Gutnic, a confirmat că Antolie Zagorodnîi s-a prezentat astăzi la serviciu.

„Eu nu am văzut hotărî rea instanţei de judecată de remitere a d-lui Zagorodnîi din funcţie, dar d-lui astăzi s-a prezentat la serviciu şi a prezentat cererea prin care a acţionat hotărî rea Parlamentului în instanţa de judecată ”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, Irina Gutnic.

Totodată, Judecătoria Chişinău a emis o decizie prin care anulează hotărî rea Parlamentului R. Moldova, din 5 iulie curent.

Anatolie Zagorodnîi a fost revocat pentru că a fost numit în funcție, deși nu avea experiența necesară. El este unul dintre cei 14 deputați comuniști care la 21 decembrie 2015 și-au anunțat „detașarea de Partidul Comuniștilor” și formarea Platformei parlamentare social-democrate „Pentru Moldova”. Ulterior, toți cei 14 deputați au aderat la Partidul Democrat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load