Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Weekend „fierbinte”: Peste 3900 de șoferi au încălcat regulile de circulație

18 apr. 12:45   Societate
1524

Pe parcursul zilelor de sîmbătă și duminică, 62 de șoferi băuți au fost înlăturați de la volanul mașinii. 40 dintre ei se aflau în stare de ebrietate avansată, 10 aveau un grad minim de alcool, iar 12 au refuzat testarea alcoolscopică. Toți au rămas fără permis de conducere.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, în zilele de odihnă, inspectorii au depistat peste 3900 de încălcări rutiere și au fost solicitați să intervină la circa 230 de chemări parvenite la numărul unic 112.

Circa 40% din numărul de încălcări rutiere depistate au fost comise de conducătorii care au depășit limita de viteză. Peste 800 de conducători auto au fost sancționați că nu aveau cuplată centura de siguranță sau purtau convorbiri telefonice în timpul șofatului, 599 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră.

INSP le reaminteșe șoferilor să evite urcarea la volan dacă au consumat alcool, să ajusteze viteza la condițiile de drum și de trafic, să atragă atenție la indicatoarele și marcajele rutiere și să se asigure că toți pasagerii au centurile cuplate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав