X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

Vulcanizările din țară, luate cu asalt. Șoferii îşi schimba anvelopele de vară

17 noi. 2022,, 16:49   Societate
1923 0

Tot mai mulţi şoferi fac, în aceste zile, cozi la vulcanizare pentru a-şi schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă, după ce meteorologii au anunţat lapoviţă şi îngheţuri. Unii sînt nevoiţi să aştepte chiar şi două ore, transmite publika.md.

”Eu încerc să înțeleg unde se începe rîndul. Am venit și încă nu înțeleg. Am fost la trei vulcanizări și nu-s locuri. Trebuia mai devreme să ne gîndim, cu o săptămînă înainte. Acum deja e greu.”

”- Încă aștept în rînd. sînt mulți.
- De cît timp așteptați în rînd?
- Am vreo jumătate de oră, dar sînt alții care de dimineață stau. S-au transmis posibile ninsori, iar ca să nu luăm amendă, trebuie să respectăm regulile de circulație și să nu punem viața nimănui în pericol și chiar a noastră însuți.”

Deși prețurile cauciucurilor, chiar şi al celor la mîna a doua, bat la buzunar, conducătorii auto spun că siguranţa rămîne pe primul loc.

”Deja vine sezonul de iarnă și trebuie să fim cu roțile de iarnă. Trebuie să fim pregătiți pentru orice condiție meteorologică.”

Reprezentanţii atelierelor auto spun că cererile multiple au început acum cinci zile.

”- Foarte multe mașini. Este greu.
- Pe zi, la cîte mașini schimbați anvelopele?
- Vreo 50.”

Cei care nu şi-au cumpărat cauciucuri de iarnă trebuie să fie foarte atenţi, spun specialiştii. Preţurile variază în funcţie de producător şi dimensiuni.

”Prețurile au crescut cu 25-30 la sută. Anvelopele chineze din cauza transportului scump care a fost. Anvelopele de brand din cauza materiei prime. Anvelopele la preț minim o mie de lei și pînă la 13, 14 sau chiar pînă la 17 mii.”

Inspectoratul Naţional de Securitate Publică anunță că în ultimii ani tot mai mulţi şoferi sînt prinşi că nu-şi echipează iarna mașinile corespunzător. Din această cauză, au înaintat propuneri de modificare a legislație, iar amenda urmează să fie majorată.

”Este foarte important să vedem riscul care ne paște în care nu echipăm corespunzător unitatea de transport. Vorbim despre vieți omenești pierdute, vorbim despre persoane traumatizate.

În prezent, șoferii care nu au cauciucuri la maşini conform condițiilor meteo riscă pînă la 300 de lei amendă.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав