X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Vremea rece, provocare pentru cei care muncesc în aer liber

12 ian. 07:15   Societate
2664 0

Temperaturile scăzute şi ninsoarea din aceste zile au fost o adevărată provocare pentru persoanele care lucrează în aer liber. De la vînzători şi muncitori de la Regia Autosalubritate, pînă la cei care asigură securitatea publică, toţi au fost la datorie în aceste zile cu ger.

Angajaţii care asigură ordinea publică şi securitatea instituţiilor au fost la datorie, chiar dacă afară au fost temperaturi greu de suportat.

"Instituţia ne oferă posibilitatea de a ne echipa cu toate necesare: mănuşi, căciulă, scurtă şi pantaloni mai grosuţi ca să facem faţă lucrurilor şi să fim mereu la datorie acolo unde cetăţenii au nevoie de ajutor", spune Stanislav Bîrcă, comandant de pluton la Inspectoratul General de Carabinieri.

Şi angajaţii Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) au simţit pe propria piele gerul tăios, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

"Dimineaţa începem serviciul la ora 6, respectiv, vreo trei ore noi le stăm doar afară. Sîntem îmbrăcaţi gros, rezistăm", a spus și Alexandru Dimitriu, inspector principal în cadrul INSP.


Cei de la Regia Autosalubritate încep lucrul la ora cinci dimineaţa şi muncesc opt ore pe zi. Pentru a face faţă gerului, Dumitru Străjescu spune că se echipează la greu - cu cîte două-trei straturi de haine.

"Ne îmbrăcăm mai gros, ca la datorie, trebuie să ne facem lucrul", a spus Dumitru Străjescu, un angajat la Regia Autosalubritate.

În pieţele din Chişinău sînt zeci de vînzători nevoiţi să stea ore în şir în frig pentru a-şi vinde produsele. Unii susţin că rezistă în ger pînă la ultimul cumpărător.

În următoarele zile, vremea va fi mai blîndă, însă nopţile se menţin geroase.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?