COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vrei să pleci din Moldova, în ce condiții poți fi amendat

Persoanele care se află în regim de autoizolare, dar doresc să părăsească Republica Moldova, vor plăti o amendă contravențională, transmite MOLDPRES.

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției „MOLDPRES” că persoanele aflate în regim de autoizolare pot părăsi teritoriul Republicii Moldova, dar acest lucru nu îi scutește de răspundere contravențională pentru încălcarea acestui regim.

„Prin Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP a fost exclusă prevederea care interzicea ieșirea din Republica Moldova a persoanelor care nu respectau regimul de autoizolare, însă nu a fost exclusă obligativitatea respectării acestui regim de către persoane. Astfel, după această dată, persoana care încalcă regimul de autoizolare și se prezintă în punctul de trecere a frontierei de stat este atrasă la răspundere contravențională în temeiul art.761 alin.(1) din Codul contravențional, ulterior i se permite să traverseze frontiera de stat, fără a fi îngrădit dreptul la libera circulație în afara țării”, a declarat Corneliu Groza.

În același timp, oficialul a menționat că Poliția de Frontieră a fost investită cu atribuții de prevenire și combatere a pandemiei și este în drept să efectueze verificarea respectării regimului de autoizolare de către persoanele care sunt obligate să respecte acest regim.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load