TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vox Populi: Își doresc moldovenii alegeri anticipate?

Deși, Moldova abia a ieșit din febra alegerilor prezidențiale, în culisele politicului moldovenesc se vorbește deja tot mai nuanțat despre alegeri parlamentare anticipate.

Ideea dizolvării Parlamentului și organizării unui nou scrutin a fost promovată de mai mulți lideri politici în ultimele zile.

I-am întrebat pe oameni cît de oportună li se pare această idee și cum văd ei evoluția situației în plan politic, în lunile ce urmează. O bună parte dintre intervievați ne-au comunicat că actualul Parlament nu mai este reprezentativ pentru popor și că trebuie schimbat. Alții au declarat că în actuala componență va fi practic imposibilă o bună conlucrare a Legislativului cu Președinția.

Iată opiniile oamenilor:

"Îmi pare că Parlamentul acesta nu face față. Cred că avem nevoie de oameni noi".


"Parlamentul care este acum nu e bun și trebuie schimbat. Sigur că e greu, nu demult au fost alegeri, dar nu avem ce face".

"Ar fi de dorit alegeri anticipate, fiindcă un așa parlament o să-i încurce dnei Sandu".

"Depinde cu ce scop se face asta? De unde să luăm alți oameni mai buni acum? Știu că Chicu este competent, educat, demn de această funcție".

"Consider că acest Parlament nu ne reprezintă deja, pe motiv că s-au trădat unul pe altul, s-au aliat infractorii, persoane date în cătuare, au furat și au înșelat oamenii".

"Cred că nu avem nevoie de alegeri. Trebuie totul să fie la timpul său", a spus un alt intervievat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load