Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Voronin: Trebuie să ajutăm Guvernul să activeze

28 iun. 2020,, 14:45   Societate
3866 1

Au mai rămas doar 4 luni pînă de alegerile prezidențiale. Și nimeni din cei din dreapta nu vrea să-și asume responsabilitatea. În țară e pandemie, criza economică ia amploare.

De ce să răspundă pentru ceva. Muncește doar Chicu. Iar Parlamentul, în loc de cele 40 de ședințe timp de șase luni, a organizat doar 16, primind salarii complete. Acest lucru a fost relatat de liderul PCRM Vladimir Voronin care și-a prezentat viziunea sa asupra situației din țară în cadrul emisiunii „Glavnoe” cu Lilia Buracovschi de la postul de televiziune TVC-21, informează eNews.

- În prezent mult se vorbește despre necesitatea demiterii Guvernului Chicu. Dvs ați spus că ați fi demisionat, dacă erați premier. Premierul susține că într-o situație, în care se află țara noastră, demisia ar fi o lașitate. Dar cum poate fi calificată demiterea în mijlocul unei pandemii, în plina criză economică și politică? Este o lașitate, o tentativă de a pescui în ape tulburi sau o încercare de a salva țara?

„Nici una, nici alta. Acesta este un show prezentat înaintea alegerilor prezidențiale și, eventual, celor parlamentare. Nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea. Cei din dreapta, Maia Sandu ...”.

- Deci trebuie să lăsăm Guvernul în pace?


- Nu, trebuie să-l ajutăm să funcționeze.

- Și cum să-l facem să funcționeze?

- Să vedem ce-i reușește, ce nu-i reușește, să-i dăm recomandări. Să discutăm raportul de activitate în Parlament.

- Credeți că domnul Chicu este deschis pentru discuții cu opoziția?

„Prin lege, este obligat să prezinte un raport la cererea Parlamentului. Aici nu este nevoie să te implicăm în critici. Chicu este singura persoană din Guvern care muncește. Se tem de demisia Guvernului, dar nu vor să facă nimic. Se simt bine cu status quo-ul. Vor face doar agitație!”.

Voronin a calculat că în prima jumătate a anului Parlamentul trebuia să organizeze 40 de sesiuni, dar au avut loc doar 16.

„Toată lumea și-a primit salariul integral, plus cheltuielile pentru benzină, apartamente. Acești paraziți din Parlament au peste 31 de mii de lei pe lună. Ei trebuie să muncească, dar cu ce se va termina? Nu le pasă”, s-a arătat convins fostul președinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?