X 

Vor putea alți deținuți să iasă la libertate, ca Filat? Răspunde ministrul Justiţiei

28 dec. 2019,, 13:15   Societate
4586 0

Mai mulți deținuți din Rezina au cerut eliberarea condiționată înainte de termen în temeiul aceluiași articol după care a fost eliberat și fostul premier Vladimir Filat.

Dacă ste posibilă eliberarea condiționată înainte de termen a acestora a vorbit în eterul studioului de radio Sputnik ministrul Justiției din Moldova, Fadei Nagacevschi.

Potrivit lui Nagacevschi, Ministerul Justiției continuă să studieze problema eliberării fostului premier al Moldovei. Potrivit ministrului, există multe întrebări în legătură cu acțiunea și interpretarea acestui articol.

"Nu demult noi am studiat acest„ instrument de compensare", cum este folosit acesta. Urmărim cu atenție ce este în neregulă cu el. Am o oarecare nemulțumire cu privire la modul în care este aplicată legea aici, cum este ea interpretată", a spus Nagacevschi.

Ministrul a amintit că eliberarea lui Filat a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău, iar acum trebuie să de așteptat decizia instituției.


Fostul prim-ministru Vladimir Filat a fost eliberat condiționat pe 3 decembrie printr-o decizie a judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în conformitate cu articolul 91 din Codul penal al Moldovei.

Verdictul a provocat diferite reacții din partea societății, inclusiv a deținuților. S-a anunțat că la 19 decembrie, 14 deținuți din Rezin au intrat în greva foamei, cerînd eliberarea lor în același mod ca Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?