COVID-19 în MOLDOVA

Vor fi organizate careuri de 1 septembrie în condiții de pandemie?

Vor fi organizate careuri de 1 septembrie în condiții de pandemie?

Ministerul Educației, Culturii și Cercetărilor al Moldovei consideră că autoritățile urmează să identifice posibilități și să organizeze cu ocazia Zilei Cunoștințelor și a Primului sunet careuri solemne, fiecare școală urmînd să propună formatul desfășurării acestuia.

Acest lucru a fost relatat de Sputnik, menționînd că problema organizării la 1 septembrie a Zilei Cunoștințelor și Primului sunet este discutată de specialiștii instituțiilor abilitate. Deocamdată este examinată propunerea privind organizarea careurilor solemne în clase.

Acest lucru a fost declarat de către ședul Direcției învățămînt preșcolar a Ministerului Educației, Culturii și Cercetărilor Valentin Crudu.


„Există propunerea privind elaborarea unui model de organizare a Primului sunet. Noi am sugerat instituțiilor de învățămînt care au înmatriculat copii în clasa I să stabilească în ce mod vor fi organizate careurile. Noi nu putem schimba recomandările Comisiei Naționale care a stabilit că numărul de persoane la evenimente nu poate depăși 50 de persoane. Avînd 25 de copii în clasă și cu 25 de părinți reiese că manifestarea trebuie organizată în clasă”, a spus Crudu.

Potrivit lui, deocamdată este examinată propunerea privind organizarea careurilor solemne anume în clasă pentru ca primul sunet totuși să răsune.

„În ce format? Acest lucru depinde de fiecare instituție de învățămînt în parte. Din cele 1250 de școli din țara noastră în 925 instituții de învățămînt au fost înmatriculați 300 de copii, deci vor fi nu mai mult de una-două clase primare. În rest sînt școli mari în care învață este 500 de copii. La Chișinău sînt licee în care au fost înmatriculați 2200 de elevi, din care 800 frecventează școala primară. În acest an ele vor avea vreo șase clase primare”, a menționat funcționarul.

Potrivit lui, organizarea Zilei Cunoștințelor este o problemă importantă care trebuie soluționată.
„Trebuie să identificăm posibilități și să organizăm careuri solemne. Formatul urmează să propună fiecare școală în parte”, a conchis Crudu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load