COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vor avea dreptul copiii nevaccinați să frecventeze școala sau grădinița?

Ministerul Educației atenționează că elevii și copiii de grădiniță care nu au fost vaccinați nu vor fi primiți în instituțiile de învățămînt.

De asemenea, cei de la Ministerul Educației punctează că este nevoie de eliberarea unui certificat în acest sens, ce va confirma, inclusiv faptul că elevii au fost vaccinați.

Certificatul dat reprezintă este oferit în cazul în care elevii sînt bolnavi de o infecție respiratorie, inclusiv Covid-19, în cazul în care copilul are semne de infecție cu coronavirus și pentru confirmarea vaccinării copilului.

De asemenea, responsabilii de la minister punctează că nu este necesară vizita la medic și eliberarea certificatului în cîteva condiții: în cazul absentării copilului mai mult de 3 zile, din motive nelegate de boală și în cazul plasării copilului în carantină pe 14 zile, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată.

Reamintim că potrivit opiniei părinților, decizia autorităților de neadmitere în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați este criticată de locuitorii capitalei. Intervievați de Noi.md, trecătorii s-au arătat nedumeriți de faptul că statul a decis să le îngrădească accesul la educație acestei categorii de copii.


Majoritatea celor intervievați de reporterii noi.md, sînt de părere decizia a vaccina sau nu copilul aparține în exclusivitate părinților și ea trebuie respectată în egală măsură de către autorități și de părinții copiilor vaccinați.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load