AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3206

Vom putea plăti facturile în rate? Ce spune președintele Moldovagaz

13 ian. 19:10   Societate
782 0

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a făcut mai multe declarații în cadrul ediției de astăzi a emisiunii „Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova, relatează Noi.md cu referire la sputnik.md.

Vadim Ceban a declarat că în acest an este imposibil ca facturile să fie achitate și în rate (reeșalonate). Președintele Moldovagaz spune că sînt mai mulți factori care nu le permit să facă acest lucru.

Asta după ce mai multe persoane au scris pe rețelele de socializare că nu își pot achita facturile exorbitante pentru gaz și căldură pentru luna decembrie. Unii oameni au cerut ca facturile să fie reeșalonate pentru câteva luni, ca în anul 2020.

”Cu mare plăcere am fi acceptat acest scenariu. Noi nu sîntem instituție de creditare. Noi pentru furnizarea gazelor naturale trebuie să achităm aceste mijloace, să întreținem sistemul ca să fie furnizarea continuă a gazelor și, respectiv, achităm salarii la angajați, plătim impozitul la stat” a declarat Vadim Ceban.

Președintele Moldovagaz a amintit că o astfel de situație a fost cu doi ani în urmă, la începutul pandemiei. Însă atunci a fost cu titlu de excepție.


”Noi în 2020, când situația financiară a fost mai bună, am mers în întâmpinarea consumatorilor și am permis reeșalonarea acestor datorii. Chiar pe trei luni, patru luni și mai mult. Nu am deconectat pe nimeni de la rețeaua de gaze. Acum este altă situație” afirmă șeful de la Moldovagaz.

La începutul săptămânii, Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom. Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав