Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Vom plăti mai puțin pentru gaz? Răspunsul șefului Moldovagaz

23 mai. 15:05   Societate
2268

Președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a comunicat că sînt premature discuțiile despre o eventuală micșorare a tarifelor la gaze.

Ceban a scris că în ianuarie, cînd a fost modificat tariful la gaze, prețul de achiziție a fost stabilit la suma de 620 USD pentru 1.000 m.c., apoi în aprilie acest preț a ajuns la 1.194 USD, iar în mai la 920 USD. În aceste condiții, „Moldovagaz” menține tariful la același nivel. „Respectiv, nu putem vorbi despre existența unor premise pentru micșorarea tarifelor în actualele condiții. Este absolut prematur să vorbim despre asta”, a menționat Vadim Ceban.

Amintim că, recent, Ceban a declarat într-o emisiune TV că „Moldovagaz” ar vrea să propună aprobarea unui tarif de primăvară-vară, care să fie, conform prețurilor de achiziție, la nivelul de 21 de lei pentru 1 m.c. de gaze, față de cel de peste 15 lei, în prezent, scrie Noi.md cu referire la jurnalist.md.

Vadim Ceban spune că sînt două soluții: majorarea tarifelor sau acordarea subvențiilor de la stat către „Moldovagaz” pentru acoperirea diferențelor tarifare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав