TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Voicu spune că au apărut noi probe în dosarul răpirii lui Ceaus

Ministrul Afacerilor Interne în exercițiu, Pavel Voicu, declară că organele de urmărire penală, poliția și Procuratura au avansat mult în cercetarea cazului răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, precizînd că, la momentul actual, există mai multe probe.

„Organele de urmărire penală, poliția în special și Procuratura, au avansat foarte mult în cercetarea cazului răpirii persoanei căutate Ceaus din Ucraina. sînt probe, dar pe marginea concretă la ce urmează trebuie să se expună procurorul care este conducătorul urmăririi penale”, spune Pavel Voicu.

Voicu a mai adăugat că a participat astăzi la ședința Comisiei parlamentare care investighează cazul răpirii magistratului. „Tocmai am ieșit de la comisia parlamentară pe acest subiect, iar pentru membrii care au acces la lucrul secret le-am furnizat informația în competența care pot să le o furnizez”, a mai menționează ministrul de Interne.

Amintim că judecătorul ucrainean Mikola Ceaus a fost răpit chiar în centrul Chișinăului pe data de 3 aprilie. Peste două zile, șefa statului a făcut un apel către toate instituțiile statului să întreprindă măsuri urgente pentru clarificarea situației.

Mai tîrziu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a venit cu mai multe detalii în acest sens, declarînd că cei care l-au răpit ar fi cetățeni străini și că aceștia au reușit să traverseze frontiera Republicii Moldova cu Ucraina.


Ceaus s-a ascuns în Moldova ani la rînd, pentru că în Ucraina este suspectat de corupție. El spera să obțină azil politic și să evite extrădarea, cerută insistent de Kiev.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load