X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Vocea poporului: Nu merită să schimbăm ora

25 oct. 2021,, 17:48 (reactualizat 26 oct. 2021,, 12:12)   Societate
3409 1

Să rămînem în ora de vară sau să dormim cu o oră mai mult este o întrebare eternă pentru Republica Moldova. Deocamdată deciziile autorităților moldovenești rămîn neschimbate, noi continuăm trecem la ora de iarnă, în ciuda faptului că zeci de țări au abandonat deja această practică.

„Trebuie sau nu să schimbăm acele ceasornicului?”, este o întrebare retorică. Unii sînt înclinați să creadă că, poate, pentru unele țări din UE, trezirea cu oră mai devreme ar fi mai avantajoasă din punct de vedere economic, în timp ce alții nu văd deloc diferența. Dar de cele mai multe ori cetățenii se plîng că „jocul cu timpul” dăunează sănătății, perturbă programul obișnuit al copiilor și chiar afectează unele domenii de activitate legate de creșterea animalelor.

Noi.md a decis să-i întrebe pe trecători care este situația în realitate. Care sînt efectele schimbării orei asupra lor și asupra corpului lor, și ce părere au ei despre ideea renunțării la practica de schimbare a orei în țara noastră? Iată ce cred oamenii despre asta:


- Cred că nu merită să schimbăm ora, pentru că după aceste schimbări întoarcerea la activitatea normală poate fi una anevoioasă.

- Nu susțin această idee. S-a vorbit atît de mult despre asta și s-a studiat situația. După cum am înțeles, există mai multe argumente în favoarea abandonării practicii de schimbare a timpului.

- Cred că nu trebuie schimbată ora, pentru că este rău pentru organism.

- Dacă mai devreme a existat un fel de industrie, acum nu văd niciun motiv pentru schimbarea orei, și ar fi mai benefic pentru sănătate.

Reamintim că săptămîna trecută Guvernul a decis să nu renunțe la tradiția trecerii la ora de iarnă. Sîmbăta aceasta, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, Moldova va muta acele ceasornicului cu o oră înapoi.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?