COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Vocea poporului: Ce ar trebui să facă guvernarea pentru a fi rezolvată criza energetică din țară?

20 oct. 13:05 (reactualizat 21 oct. 03:08)   Societate
7736 0

Moldova se află într-o profundă criză energetică generată de lipsa unui contract pe termen lung cu Gazprom pentru furnizarea gazelor naturale. Se apropie iarna, oamenii riscă să rămînă fară căldură iar guvernarea încă este în căutarea unei soluții pentru problema creată.

Portalul Noi.md a intervievat cetățenii pentru a afla părerea lor referitoare la acțiunile pe care ar trebui să le întreprindă guvernarea ca să rezolve criza energetică din țară.

Părerile oamenilor sînt diverse la acest subiect. Oamenii cred că guvernarea ar trebui să lase orgoliul deoparte pentru a soluționa criza. Pe de altă parte o soluție ar fi folosirea energiei naturale.

,, Cred că ar fi trebuit să facă contracte cu Rusia, pînă acum nu a fost problema gazului. Asta ar fi cea mai bună ieșire din situație. Cred că cu Rusia ar trebui de făcut contracte de rezolvat problema”

,,Ei trebuie să facă contracte, să se ducă să le încheie cu orice țară, ar trebui să aibă grijă. Orgolii aici nu trebuie să fie pentru că suferă populația.”


Cetățenii mai sînt de părere că această problemă trebuia rezolvată din vară.

,, Cred că o variantă ar fi să permită celor care inventează motoarele veșnice așa cum le spun pe magneți permanenți să de-a energie electrică și să se alimenteze sau cu baterii solare să luăm energia care deja este pe pămînt care a fost creată de Dumnezeu.”

,, La aceasta trebuia să se gîndească mai devreme din vară nu acum. Vreau România, Polonia, Ucraina dar sensul care este gazul oricum din Rusia vine.”

Reamintim că prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat că se duc negocieri privind furnizarea gazului dar acestea încă nu pot fi făcute publice. Cert este faptul că tarifele vor crește, iar pentru a diminua presiunea asupra populației, Guvernul va veni cu compensații pentru păturile social-vulnerabile.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X