X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Vocea poporului: „Care va fi “soarta” protestului din capitală?”

6 oct. 2022,, 17:13 (reactualizat 7 oct. 2022,, 05:00)   Societate
3042 0

Protestele în capitală continuă. De cîteva săptămîni, protestatarii din partidul Șor dorm în corturi lîngă Președinție, cerînd demisia Guvernului și a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Protestatarii sînt nemulțumiți de noile reforme, precum și de creșterea rapidă a prețurilor din țară la benzină, combustibil, alimente, gaz și electricitate.

Una din întrebările de interes pentru public astăzi este ce rezultat va urma acest val de proteste? Problema va căpăta un caracter interetnic, se va atenua treptat, va auzi Guvernul cererile protestatarilor sau poporul se va răzvrăti și mai mult?

Noi.md le-a adresat trecătorilor întrebarea: „Care va fi soarta protestului din capitală?”

Mulți oameni nu cred în puterea protestelor și nu susțin partidul care le organizează, totuși sînt complet de acord cu problemele din cauza cărora au început mitinguri în țară și, de asemenea, speră că Guvernul va lua măsuri:


- Nu stiu. Mai departe va fi și mai rău. Oamenii sînt nemulțumiți.

- Facturile vin mari. Nu că susțin această mișcare, dar totuși cred că nu va merge prea departe, deși este bine că oamenii încearcă deja să facă ceva.

- Ce rost au aceste proteste? Păcat că sînt acolo. Totul este scump acum. Și în Europa este foarte scump, iar în România totul se scumpește din cauza acestui război. O persoană are dreptul să-și exprime părerea – iată ei și-o exprimă.

- Nu pot să zic nimic despre asta, adică nu cunosc exact cum se va desfășura în continuare. Dar din emisiunile pe care le urmăresc și din blogurile pe care le urmăresc și văd ce se întîmplă nu e chir cea mai pozitivă situația în sens că ele continuă, aceste proteste și din cîte eu intuiesc și din surse mai sigure și mai puțin sigure știu că e un fake treaba asta și oamenii sînt pur și simplu plătiți pentru ca să stea acolo, adică nu e propria lor inițiativă.

- Ar trebui să audă, dar mă îndoiesc că ceva se va schimba în bine. Vor protesta doar și probabil că se va termina. Trebuie să arătăm cumva autorităților că mai sînt oameni pentru care trebuie făcut ceva, dar nu vor fi lovituri de stat și nici schimbări speciale.

- Nu va fi bine. Nu sînt împotriva Guvernului. Dar greșeala lor este că ar trebui să iasă și să întrebe oamenii ce vor.

- Cred că toate chestiile care se fac acum mai mult sînt ca un fel de coloana a cincea, deci sînt niște persoane care... să fie Maia Sandu acolo, să fiu eu acolo, ele totuna vor organiza manifestările acestea de șantaj. Sînt niște oameni care ei înșiși nu știu ce vor, dar ei iese la protest, pentru că dacă le dai negru,, el vrea alb, dacă le dai alb, el vrea negru. Cu ce e vinovată Maia Sandu că s-a scumpit în toată lumea? Du-te în orice țară din Europa, că tot e scump.

- De fapt, Guvernul este foarte incompetent în multe chestiuni. Am 2 diplome de studii superioare, inclusiv economice, așa că pot declara cu fermitate acest lucru. Cred că nu au mult timp.

- Sperăm că totul va fi bine. Sperăm. Slavă Domnului. De sus le vede pe toate.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий