X 
Criza energetică stiri: 1484
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Vlah: ”Există destule probleme care ne pot uni”

13 apr. 13:45   Societate
2126 0

Moldova este interesată să preia experiența Franței pentru dezvoltarea instituțiilor statului și consolidarea democrației.

Despre aceasta a declarat Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul întîlnirii cu Excelența Sa, Dl Graham Paul, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova.

”Experiența Franței în acest domeniu ne va fi foarte utilă. De asemenea, ne concentrăm pe industrializarea economiei noastre și dezvoltarea sectorului IT, deoarece, trebuie să creăm oportunități de angajare și creștere profesională pentru tinerii noștri talentați. Suntem gata să învățăm de la Franța”, a menționat Irina Vlah.

În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la evenimentele din țara vecină și impactul acestora asupra dezvoltării proceselor socio-economice în Republica Moldova și în Găgăuzia, în special. Bașcanul a vorbit Excelenței Sale despre viziunea Comitetului Executiv pentru integrarea refugiaților. Guvernatorul Autonomiei l-a informat pe dl Paul despre măsurile luate de autoritățile din Găgăuzia pentru a opri fluxul de oameni și a determina creșterea natalității.

”Auzim din ce în ce mai mult opinia că anul 2022 va fi cel mai dificil an de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Sîntem preocupați de evenimentele din țara vecină și de creșterea agresiunii în ambele părți ale lumii. Omenirea a făcut o greșeală, mizând pe dezvoltarea armelor și nu pe dezvoltarea dialogului și creșterea încrederii reciproce. Mi-e frică că evenimentele de astăzi vor duce la o nouă rundă de tensiune și intensificarea cursei înarmărilor. Există destule probleme care ne pot uni: protecția mediului, problema reciclării deșeurilor solide și lupta împotriva încălzirii globale. Este mult mai rezonabil să investești în protecția mediului. În acest fel, vom lăsa copiilor o planetă mai sănătoasă, cu mai puține arme și o societate mai unificată”, a declarat Irina Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав