X 

Vladimir Bolea, la expoziția "Ziua Fructelor"

7 iul. 17:30   Societate
1774 0

Vicepremierul Vladimir Bolea a participat astăzi la expoziția specializată de tehnică și inovații pentru pomicultură "Ziua Fructelor", ediția a V-a.

Evenimentul reunește producătorii de fructe, furnizorii de inovații și tehnologii, pentru a discuta despre tendințele din sectorul pomicol, soluțiile de sporire a productivității și competitivității, notează Noi.md.

"Sectorul pomicol are o pondere semnificativă în economia țării. Deja înregistrăm succese la diversificarea piețelor de export pentru fructe. Este important să avansăm și în continuare, însă acest lucru necesită implicarea tuturor și investiții.

Prin măsurile de subvenționare, încurajăm pomicultorii să utilizeze soiuri performante și tehnologii inovative, să se asocieze și să-și ajusteze producția la standardele UE", a spus Ministrul Agriculturii.

Evenimentul este organizat de Asociația Moldova Fruct, într-o livadă de cireșe, în raionul Telenești.


Potrivit organizatorilor, în luna iunie au fost exportate peste 8500 tone de cireșe. În acest sezon, cireșele moldovenești au ajuns în 13 țări, destinațiile noi fiind: Marea Britanie, Italia, Spania și Belgia.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?