COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Vladimir Andronachi, văzut la o terasă în Grecia

19 noi. 2021,, 16:40   Societate
2606 1

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi, a fost surprins, astăzi, în Grecia, la terasa unui local de agrement, transmite Noi.md cu referire la mesaj.md.

Eschivîndu-se de a se preda justiției din Republica Moldova, Andronachi a fugit din țară și, potrivit unor surse publice, s-a stabilit la București, unde și-a procurat un imobil luxos.

Reamintim că magistrații au eliberat pe numele lui Andronachi mandat de arestare în contumacie, cu anunțarea lui în căutare internațională. Acesta este un apropiat al fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc. Soția și juristul lui Vladimir Andronachi sînt cercetați în libertate, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Pe 23 septembrie 2021, Procuratura Anticorupție și SIS au efectuat mai multe percheziții într-un episod vizînd dosarul ”frauda bancară”. Procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrași aproximativ 32 de milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a fraudei bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.


Ca măsură asiguratorie, Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile persoanelor vizate.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X