COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vizită neanunţată la un producător de cartofi. Ce a descoperit ANSA

Vizită neanunţată la un producător de cartofi. Ce a descoperit ANSA

Directorul general interimar ANSA a întreprins o vizită de lucru la un producător agricol specializat în cultivarea și comercializarea cartofului

Ela Malai, Director general interimar al Agenției, însoțită de un grup de ziariști, a vizitat pe parcursul zilei curente întreprinderea Europlant, specializată în producerea și comercializarea cartofului.

Este unica întreprindere de profil din republică, care efectuează întregul ciclu de producere: creșterea și recoltarea, păstrarea cartofului în condiții de atmosferă controlată, spălarea, sortarea și ambalarea conform celor mai înalte exigențe.


,,Are un grad înalt de responsabilitate în aspect de siguranță a alimentelor. Anume acestor întreprinderi autohtone ar trebui încredințată livrarea produselor în instituțiile de învățămînt general și preșcolar, dat fiind că inspectorii Agenției au posibilitatea de monitorizare a procesului pe tot lanțul de producție”, a declarat directorul general ANSA, Ela Malai.

Directorul general interimar s-a referit şi la importul de cartofi, menționînd că a avut recent o întrevedere de lucru cu reprezentanții autorității pentru siguranța alimentelor din Belarus.

În urma discuției s-a convenit la intensificarea controlului fitosanitar al producției livrate în Moldova din această țară, pentru a exclude situațiile precum a fost cea din primăvara trecută, cînd din cauza depistării în mai multe loturi a unui agent patogen s-a recurs la returnarea a 21 de TIR-uri încărcați cu cartofi, fiind perturbat procesul de asigurare a rețelei comerciale cu acest produs alimentar de primă necesitate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load