COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vitezomanii vor rămîne fără permis auto și vor da examene

Vitezomanii vor rămîne fără permis auto și vor da examene

Inspectoratul Naţional de Patrulare propune noi sancţiuni pentru vitezomani, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Şeful serviciului juridic al INP Veaceslav Sîrbu a explicat într-o emisiune la Radio Sputnik Moldova că dacă proiectul va fi aprobat, conducătorii auto ar putea fi lipsiţi de permisul de conducere chiar de agentul de patrulare. Mai mult, pentru a-şi redobîndi actul, şoferii vor trebui să mai susţină odată testul de cunoaştere a regulamentului circulaţiei rutiere.

Potrivit modificărilor propuse la Codul contravenţional, dar şi la cel penal, "dacă automobilistul va încălca limita de viteză cu peste 40 de km/h, faţă de limita stabilită, adică de la 40 la 60, ai suspendat permisul pe 30 de zile, ai încălcat de la 60 la 80, ai 60 de zile de suspendare a permisului. Dacă pe parcursul anului repetat ai încălcat viteza de la 40 la 60, ai 6 luni de suspendare", a spus Sîrbu.


Reprezentantul INP a precizat că potrivit proiectul, permisul ar putea fi ridicat chiar de agentul de patrulare, "în momentul în care acesta a stopat o maşină, condusă cu viteză excesivă. Dacă persoana cere restituirea permisului după 30 de zile, se apropie la sediul Poliţiei şi susţine un test la regulamentul circulaţiei rutiere, dacă pică testul, i se prelungeşte tacit suspendarea cu 30 de zile. Adică de fiecare dată cînd va pica testul, nu i se va restitui permisul de conducere", a mai adăugat Veaceslav Sîrbu.

Documentul urmează să fie supus dezbaterilor şi aprobat de Guvern.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load