Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Vișinele sau cireșele au mai multe beneficii? Răspunsul medicului

28 iun. 01:31   Societate
4978 0

Fiind plante din aceeași specie, vișinele și cireșele au multe în comun, dar totuși ele au și diferențe în compoziția lor.

Nutriţionista Svetlana Fus. A povestit despre acest lucru pe pagina sa de pe Facebook.

Specialista susține că vișinele și cireșele proaspete au aproximativ același conținut caloric, doar că vișinele conțin mai puțin zahăr, aproape de două ori mai puțin decît cireșele. De asemenea, pulpa de vișine are o compoziție mai bogată în vitamine și minerale.

"Vișinele sînt lidere în ceea ce privește indicele glicemic scăzut în rîndul fructelor. Indicatorul ei este de 22, în timp ce al cireșelor este de 25", a ținut să sublinieze nutriționista.

În ceea ce privește cireșele, potrivit opiniei Svetlanei Fus, este de preferat să fie întrebuințate de acele persoane, care suferă de accese de melancolie și de insomnie, fructele au un efect antidepresiv și îmbunătățesc somnul. Acest lucru se datorează faptului că cireșele conțin hormonul natural melatonina, care ajută la normalizarea funcționării sistemului endocrin.


Nutriționista le recomandă consumul de cireșe persoanelor cu anemie cu deficit de fier și acelor persoane, care suferă de boli dermatologice. Cireșele sînt o sursă excelentă de fier: 100 de grame conţin 10% din necesarul zilnic.

"Consumul vişinelor și cireșelor nu este recomandabil în cazul alergiilor la ele, precum și a bolilor cronice ale tractului digestiv, în special, pe durata acutizării ulcerului și gastritei cu aciditate ridicată", a completat nutriţionista recomandările sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав