X 
Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Viorica-Cosmetic se alătură campaniei „Păstrează sănătatea! Fă testul citologic!”

4 feb. 09:14  
1501 0

Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testul citologoc”. Fiind o problemă cu care se confruntă sute de femei anual în Republica Moldova, este important să facem tot posibilul pentru prevenirea și tratarea acestei maladii.

La lansarea campaniei în rețeaua de magazine Viorica Cosmetic au participat organizatorii campaniei, inclusiv reprezentanții Fondului ONU pentru Populație - UNFPA Moldova, Unității de Coordonare a Implementării Screeningului de Col Uterin, precum și ai Platformei Deputatelor din cadrul Parlamentului R.Moldova în persoana doamnei Angela Munteanu-Pojoga, care au vorbit despre importanța screeningului de col uterin și implicării sectorului privat în eforturile de prevenire a cancerului de col uterin.

Testul citologic este un screening esențial pentru sănătatea femeilor, care poate ajuta la detectarea precoce a unor probleme de sănătate, cum ar fi leziuni precanceroase, care, depistate la timp sunt tratate cu succes.

Testul citologic la femei trebuie efectuat regulat, începând cu vârsta de 25 de ani și până la vârsta de 61 de ani. Se recomandă efectuarea testului o dată la 3 ani, dar acest lucru poate fi ajustat în funcție de nevoile fiecărei paciente. Pe lângă efectuarea testului citologic este recomandată și vaccinarea împotriva virusului papillomei umane - HPV în adolescență. Împreună, aceste măsuri pot elimina complet cancerul de col uterin.

Efectuarea testului citologic nu necesită pregătire specială și este un procedeu rapid și neinvaziv.


Pentru efectuarea testului citologic, adresează-te medicului de familie în a 10-a - 14-a zi a ciclului menstrual. Este gratuit pentru toate femeile, indiferent de statut (asigurat sau neasigurat medical).

Ne mândrim că putem aduce aportul nostru prin informațiile distribuite în magazinele Viorica Cosmetic.

Fă testul citologic! Fii frumoasă și sănătoasă!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?