COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7920
Criza energetică stiri: 533

Viorel Morari a refuzat să discute cu echipa de filmare a unui post TV

19 noi. 2021,, 09:02   Societate
1825 3

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins contestația lui Viorel Morari vizînd anularea deciziei prin care a fost delegat de Alexandr Stoianoglo să activeze, în decembrie 2019, la Procuratura Generală în timp ce era șef al Procuraturii Anticorupție, transmite Noi.md cu referire la jurnaltv.md.

Decizia judecătorilor din sectorul Rîșcani este cu drept de atac. Viorel Morari a refuzat să discute cu reporterul Jurnal TV.

Viorel Morari a evitat să comenteze situația și i-a transmis salutări unui prezentator de la Jurnal TV.

„Nu am comentarii pentru Jurnal TV, pot doar să transmit salutări domnului Călugăreanu. Mulțumesc. O zi bună!”, a spus acesta, evitînd să discute.

Prin ordinul procurorului general, în decembrie 2019, Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. În primăvara anului 2021, i-a expirat mandatul, iar în august curent, Alexandr Stoianoglo a semnat demisia lui Morari. Acesta este vizat într-un dosar pe mai multe capete de acuzare. Morari ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc, pe cînd acesta era șef al Partidului Democrat, o plîngere, pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi ar fi falsificat o serie de acte procesuale.


Mai exact, conform probatoriului, i-ar fi ordonat unui subaltern să pornească antedatat urmărirea penală în privința lui Veaceslav Platon pentru denunț calomnios, la solicitarea lui Vladimir Plahotniuc. Morari este cercetat pentru exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Dosarul se află la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Morari pledează nevinovat.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X