X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

VIOPark – locul în care sînt crescute plante bio ©

9 iul. 2021,, 09:25   Societate
4060 0

Un tărîm desprins din poveste, un exemplu remarcabil al frumuseții naturii, care adăpostește zeci de plante medicinale. Vă invităm să descoperiți plantația ecologică „VIOPark”, care impresionează prin minunile sale vegetale.

Ideea de aduce la viață o plantație unică aparține holdingului „DAAC Hermes” și companiei Viorica – cel mai mare producător de cosmetice și parfumerie din Republica Moldova. Obiectivul proiectului ține de cultivarea plantelor eco-pure în conformitate cu principiile permaculturii.

Viorica este o companie modernă care produce cosmetice curate și inofensive bazate pe materii prime de origine vegetală. În această misiune, VIOPark îi este de mare ajutor. Situată la aproximativ 60 km vest de Chișinău, în apropiere de satul Varnița, raionul Anenii Noi. Plantația ecologică găzduiește zeci tipuri de plante medicinale, pe care le folosim ca materie primă pentru producerea cosmeticelor noastre.

Plantația permite controlul tuturor etapelor de creștere a plantelor, ceea ce confirmă o dată în plus puritatea lor ecologică.

Uleiurile vegetale, extractele de flori, plante și rădăcini – toate prind viață la VIOPark și își asumă rolul binemeritat de materie primă pentru produsele Viorica. Peste 35 de varietăți de ierburi, arbuști și pomi fructiferi cultivați pe teritoriul VIOPark au primit certificatul organic.

Plantele nu sunt tratate chimic, iar pentru fertilizarea solului sunt utilizate doar substanțe de origine naturală. Mai mult, condițiile de creștere aproape sălbatice permit atingerea unui rezultat de-a dreptul excepțional – plantele dezvoltă un conținut ridicat de substanțe active și fito-chimice, cu proprietăți curative.

Peisajul pitoresc care poartă numele VIOPark se întinde pe o suprafață de 130 de hectare. Tot aici, a luat naștere un sistem performant de irigare, grație celor 5 lacuri conectate printr-un sistem de cascade, în care cresc diferite specii de pești și nuferi.

1
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий