COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

”Vio-parc Varnița”, oaza înfloritoare în care sînt crescute plantele medicinale pentru produsele ”Viorica-Cosmetic” (VIDEO) ©

”Vio-parc Varnița”, oaza înfloritoare în care sînt crescute plantele medicinale pentru produsele ”Viorica-Cosmetic” (VIDEO)

La sfîrșitul săptămînii trecute, speciliști din cadrul fabricii de cosmetice ”Viorica-Cosmetic”, dar și consumatori ai produselor cosmetice au mers la Varnița pentru a strînge planele medicinale care ulterior vor fi folosite pentru crearea celor mai naturale produse cosmetice, informează Noi.md.

Anume aici, în apropiere de Varnița, este implementat un proiect unic de restabilire a echilibrului natural. În primul și, deocamdată, unicul parc ecologic din Moldova, pentru al treilea an consecutiv sînt cultivate plante medicinale care ulterior sînt folosite la crearea celor mai naturale produse cosmetice.

Potrivit Lilianei Tatarciuc, șef secție PR și Reclamă la ”Viorica-Cosmetic”, echipa de la ”Vio-parc” s-a mobilizat la cules de levănțică, romaniță și calendula.

”Aceste plante le culegem ca ulterior să le aducem la fabrică și la extractorul propriu, ca să producem acele extracte pe care le folosim în produsele noastre. În ”Vio-parc” tot conceptul se bazează pe permacultură unde plantele cresc într-o ambianță naturală fără adaose chimice, fără îngrășăminte minerale care foarte mult dăunează plantelor. Aici sînt cultivate plante medicinale, care pe viitor vor fi folosite în produsele ”Viorica-Cosmetic”, a spus Liliana Tatarciuc.

Încîntați de timpul petrecut în ”Vio-parc” s-au arătat și unii clienți care au avut șansa să vadă personal cum sînt crescute și apoi strînse plantele medicinale, care ulterior se transformă în cele mai calitative produse cosmetice, marca ”Viorica-Cosemtic”.

”Sînt foarte fericită să mă aflu astăzi aici, în acest parc minunat unde cresc toate aceste plante medicinale care ulterior vor ajunge în cosmeticle produse de ”Viorica-Cosmetic””, a spus o participantă.

Potrivit lui Andrei Cambur, manager al proiectului ”Vio-parc Varnița”, pe o suprafață de 27 de hectare, pentru al treilea an consecutiv, sînt cultivate plante medicinale crescute sută la sută natural.

”Toată producția noastră este ecologică și este folosită în producția ”Viorica-Cosmetic”. Creștem plantele natural, nu folosim nici un îngrășămînt. ”Vio-parc” se îndinde pe o suprafață de 27 de hectare. În parc sînt cinci lacuri, apa cărora este folosită pentru irigarea plantelor și copacilor de pe acest teritoriu”, a mai spus Andrei Cambur.

De menționat că ideea de a transforma o paragină într-o oază înfloritoare aparține conducerii companiei „DAAC Hermes”. Președintele ei, Vasili Chirtoca, împreună cu adjunctul și partenerul său Igor Șcerbinschi, au conceput acest proiect ca pe o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice, precum și ca pe o sursă de materii prime vegetale, ecologic pure, pentru fabrica „Viorica Cosmetic” SA.

Fabrica ”Viorica-Cosmetic” a fost fondată în anul 1989 și pînă în prezent se poziționează ca cel mai mare producător de produse cosmetice și de parfumerie din Republica Moldova. În producerea acestora, ”Viorica-Cosmetic” valorifică darurile naturii: plante unice care cresc în zonele ecologic pure ale Moldovei, dar și plante din întreaga lume, recunoscute în industria internațională a frumuseții pentru efectele curative și de îngrijire a pielii și a părului.

Calitatea ireproșabilă a produselor este expresia respectului față de consumatori, reprezentînd politica fundamentală a companiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load