COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vindeau droguri online. Cinci persoane au fost reținute

Vindeau droguri online. Cinci persoane au fost reținute

Procuratura anunță reținerea și plasarea în arest a 5 persoane, bănuite de producere, contrabandă și circulație ilegală a drogurilor de tip alfa-PVP, prin aplicația Telegram, ceea ce le aducea venituri de peste 20.000 lei, zilnic, scrie Noi.md.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a cinci luni, perioadă în care polițiștii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină.

Pe perioada documentării, au fost acumulate probe precum că, liderul grupării a creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram și a atribuit rolul de administrator unui membru al grupării cu cunoștințe în domeniul IT. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic prin această aplicație erau obținute venituri din realizarea drogurilor de peste 20 000 lei.


De asemenea, liderul grupării, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind instruiți și remunerați „de la distanță”, fiind exclus în totalitate contactul fizic între organizator și curieri.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanelor documentate, polițiștii au depistat și ridicat peste 5,5kg de droguri de tip PVP cu o valoare totală de peste 300 000 lei, un gram de PVP fiind realizat cu 450 – 600 lei consumatorilor.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată. La fel, au fost depistate peste 150 de pliculețe cu droguri de tip PVP pregătite pentru vînzare, peste 500 pachețele Zip-Lock destinate pentru distribuirea drogurilor, un cîntar electronic la scara mică, un pistol traumatic, bani în sumă de peste 30000 lei în diferită valută proveniți în urma realizării drogurilor.

Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute 5 persoane, una de gen feminin cu vîrsta de 19 ani, care se cercetează în stare de libertate și 3 bărbați cu vîrsta de 19, 24,25 și 27 de ani. Ulterior, acestora le-a fost prezentată învinuirea și au fost arestați pentru 30 zile.

De asemenea, a fost găsită o încăpere care era utilizată în calitate de loc de distracție, de consum al băuturilor alcoolice, amenajată cu tot necesarul în acest sens. Toate produsele erau comercializate fără a fi însoțite de certificate de calitate, localul nu avea o autorizație de funcționare. Tot aici se organiza și consumul drogurilor.

Dacă vinovăția le v-a fi demonstrată, persoanele reținute riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load