AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 889
Criza energetică stiri: 713

Vînătoare și pescuit ilegal: Mai mulți moldoveni au fost amendați

12 ian. 11:45   Societate
1478 0

Angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) au efectuat razii în vederea contracarării braconajului cinegetic, piscicol, dar și pentru a depista cazurile de încălcare a legislației. Astfel, la data de 9 ianuarie, au fost întocmite șase procese-verbale contravenționale cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 6.600 de lei.

Potrivit informațiilor, în fondul productiv de vânătoare amplasat în sectorul extravilan al Primăriei Cucioaia, raionul Telenești, în jurul orei 13:00, inspectorii de mediu au depistat un locuitor al acestui sat, care, în lipsa actelor permisive, intenționa să vâneze specii din fauna sălbatică.

Mai mult, acesta deținea ilegal arma de vânătoare.

Pe numele persoanei s-a întocmit un proces-verbal contravențional, care ulterior a fost remis în instanța judiciară cu propunerea sancționării pentru braconaj, cu amendă în mărime de 3.000 de lei, cu confiscarea armei și a munițiilor.

În aceeași zi, altor două persoane, care transportau produse lemnoase în lipsa actelor legale de proveniență, li s-au întocmit procese-verbale și au fost sancționate cu amenzi a câte 900 lei.


În cadrul verificărilor efectuate, în preajma orașului Criuleni au fost depistați și documentați doi locuitori ai Capitalei, care pescuiau în râul Nistru în lipsa permisului de pescuit. Cetățenii au fost amendați cu câte 600 de lei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав