Criza energetică stiri: 768
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 288

Viktor Tsoi este un fel de clasic și chiar... o simfonie

21 iun. 18:45   Societate
1467

Pe 21 iunie, admiratorii formației muzicale „KINO” sărbătoresc ziua de naștere a lui Viktor Tsoi, iar pînă la această dată Casa Rusă din Chișinău a arătat varietatea tematică de melodii a acestei Stele pe nume Soare, relatează Noi.md

„Astăzi, legenda rock-ului sovietic ar fi împlinit 60 de ani. Se obișnuiește să se spună că numai cei născuți în epoca sovietică îl ascultă pe Tsoi, dar aceasta este o opinie care este estompată la prima întîlnire a tinerilor care cîntă la chitară într-un pasaj, piață sau parc. De unde provine fenomenul lui Viktor Tsoi și de ce acest fenomen este încă în viață?Este foarte simplu. Piesele lui sînt apropiate prin deschiderea lor,printr-o atitudine absolut pozitivă și amabilă față de viață, printr-un apel la depășirea dificultăților.Tsoi cîntă despre ce va fi relevant în orice perioadă: despre oameni de toate vîrstele, dragoste și milă, despre viață și moarte. Tsoi este viu în timp ce cîntecele sale sînt ascultate; Tsoi este viu în timp ce este ascultat din generație în generație. În ziua de naștere a Stelei pe nume Soare, vrem să arătăm varietatea tematică a melodiilor lui Viktor Tsoi. Orice artist, cîntăreț sau grup muzical are cu siguranță o versiune cover a uneia dintre melodiile grupului KINO în repertoriu. Astăzi vrem să dovedim că Tsoi este un fel de clasic, chiar... o simfonie”, a notat Casa Rusă din Chișinău, prezentînd videoclipul corespunzător de pe pagina sa din rețeaua de socializare.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав