Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Viceprim-ministrul pentru Digitalizare a făcut bilanțul unui an de activitate

6 aug. 12:54   Societate
1074

Astăzi s-a împlinat un an de cînd Guvernul Gavrilița a fost instituit oficial. În acest sens, Viceprim-ministrul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, face bilanțul realizărilor și progreselor înregistrate urmare a activității celor 3 instituții pe care le coordonează: Agenția de Guvernare Electronică, Agenția Servicii Publice și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.

”A fost un an complicat nu doar pentru mine, pentru toată lumea, dar provocările cele mai mari și crizele care s-au abătut în mai multe domenii au impulsionat evoluția procesului de transformare digitală. Anumite obiective le-am înfăptuit mai repede decât ne-am fi așteptat pentru că erau imperative, altele au fost trasate din mers, adaptându-ne unor situații și fenomene social-politice pe care nimeni nu le-ar fi prevăzut la început.

Cert este că #TransformareaDigitală își are un ritm accelerat la nivel global, iar noi a trebuit să ne aliniem la aceste evoluții și progrese pentru a nu rămâne în urmă și pentru a ne poziționa onorabil în rândul statelor partenere.

Cred că am avut parte de multă susținere în acest an și ceea ce am reușit alături de echipa de e-guvernare se datorează efortului comun și a respectării angajamentelor din partea fiecărei verigi care alcătuiește sistemul de guvernare: fie public, privat, asociativ, regional sau internațional și mă refer inclusiv la susținerea din partea partenerilor de dezvoltare și a vecinilor noștri din România”, a scris Țurcanu într-o postare pe pagina sa de facebook.

Potrivit viceministrului, în acest an a fost promovată inovația la rang de prioritate nr.1 și aceasta a fost crezul nostru care ne-a propulsat înainte.


”Voi mulțumi în primul rând colegilor mei din cadrul #AGE, #ASP și #STISC pentru încredere și susținere, sunt profesioniști cu un puternic spirit al viitorului, dar foarte bine ancorați în prezent și determinați să realizăm transformarea pe care ne-am propus-o pentru următorii ani. Evident că avem de lucru, dar suntem încrezători și știm exact ce trebuie făcut și mai ales cum putem îndeplini această misiune.

Pe parcursul acestui an am avut o comunicare activă atât publică, cât și privată și cred că în ultima perioadă subiectul digitalizării a devenit unul foarte familiar pentru majoritatea persoanelor, dar totuși, aș vrea să menționez pe scurt despre cum și unde ne-am focusat cel mai mult:

- Am adus inovația în instituțiile publice și le-am transformat în entități care comunică digital și oferă servicii electronice moderne pentru cetățeni.

- Am creat instrumente digitale noi menite să atenueze impactul crizei pandemice și crizei refugiaților.

- Am construit punți digitale cu statele pro-europene, inclusiv cu România pentru un parcurs promițător al Republicii Moldova spre integrarea europeană.

- Am perfecționat legislația națională și am ajustat-o la cerințele și standardele internaționale pentru a plasa Moldova în rândul statelor recunoscute și avansate din punct de vedere digital, dar mai avem încă multe proiecte în derulare pe care le vom perfecționa și definitiva în perioada următoare”, a mai scris viceministrul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав