X 
Cazul Șor stiri: 599

Vicepreședintele Judecătoriei Bălți, obligat să restituie premiul anual

3 feb. 17:45   Societate
4068 0

Vicepreședintele interimar al Judecătoriei Bălți, Valeriu Pădurari trebuie să restituie premiul acordat cu prilejul sărbătorii Crăciunul pe stil nou, în sumă de 1.243,60 lei și premiul anual, în mărime de 50% din salariul de bază stabilit în 30 noiembrie 2022, raportat la zilelele efectiv lucrate. O decizie în acest sens a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Noi.md cu referire la bizlaw.md.

La sfîrșitul anului trecut, Plenul CSM i-a acordat magistratului premiu anual pentru anul 2022, în mărime de 50% din salariul de bază raportat la zilelele efectiv lucrate. Totodată, Valeriu Pădurari a beneficiat de premiu cu prilejul Crăciunul pe stil nou.

Ulterior, s-a constatat că vicepreședintele interimar al Judecătoriei Bălți Valeriu Pădurari a fost sancționat disciplinar prin în martie 2022, fiindu-i aplicată sancțiunea disciplinară sub formă de avertisment.

Conform prevederilor Codul muncii, în interiorul termenului de validitate a sancţiunii disciplinare, salariatului sancţionat nu i se pot aplica stimularea sub formă de premii unice cu prilejul jubileelor, al sărbătorilor profesionale şi al zilelor de sărbătoare nelucrătoare, precum şi cu alte ocazii. Totodată, premiul anual nu se acordă salariaţilor care, în cursul anului, au desfăşurat o activitate profesională ineficientă sau necorespunzătoare ori au fost sancţionaţi disciplinar, pentru perioada termenului de validitate a sancţiunii disciplinare aplicate salariatului în anul de gestiune.

10
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?