COVID-19 în MOLDOVA

Viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu, plasat în arest la domiciliu

Viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu, plasat în arest la domiciliu

Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Ion Sturzu, a fost plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel a decis schimbarea măsurii preventive.

Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, scrie agora.md.

Potrivit Procuraturii Generale, Sturzu a fost plasat în arest la domiciliu ieri, 19 martie, întrucît magistrații au admis recursul depus de avocatul acestuia.


Precizăm că actualul viceguvernator al BNM, Ion Sturzu, a fost reținut pentru 30 de zile de oamenii legii în data de 10 martie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce se întorcea din țară. Funcționarul este bănuit de escrocherie si spălare de bani in proporții deosebit de mari in dosarul fraudei bancare.

Procuratura Anticorupție (PA) a efectuat, pe 5 martie, acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în dosarul privind frauda bancară. Într-un final, procurorii au reținut preventiv un actual (Aureliu Cincilei) și un fost viceguvernator (Emma Tăbîrță), precum și un șef de direcție de la BNM. Tot în cadrul acestei cauze penale, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu. Pe 6 martie s-a decis că acesta va sta în arest pentru 30 de zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load