X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Veteranii vor să se studieze în școli evenimentele de pe Nistru din 90

28 sep. 2021,, 09:45   Societate
2386 7

Reprezentanţii asociaţiei obşteşti "Forţa Veteranilor de război" solicită Parlamentului şi Guvernului introducerea în curricula şcolară a unei discipline, care să explice evenimentele de pe Nistru din anii 1991-1992, transmite Noi.md cu referire la infotag.md.

Potrivit agenţiei Infotag, la o conferinţă de presă, luni, activistul Andrei Eremia a spus că "participanţii la ostilităţile de pe Nistru au cea mai directă tangenţă cu formarea statului Republica Moldova, apărîndu-l cu armele în mînă".

"În acelaşi timp, sîntem apolitici şi nu vrem să ne implicăm în niciun joc politic. sîntem pentru Parlamentul ales legal şi pentru Guvernul numit de acesta. Vrem să ne rezolve problemele, în primul rînd cele sociale. Destul! Timp de 30 de ani nu am fost auziţi de niciun Guvern, ci am fost tîrîţi în colţurile partidelor şi folosiţi. Şi doar după ce ne-am unit acum un an în cadrul unei noi organizaţii, am demonstrat că putem rezolva problemele. Plăţile către veterani au ajuns la 500 de lei pe lună", a spus veteranul-activist.

Printre alte cerinţe ale veteranilor se regăsesc – tratament la sanatoriu gratuit o dată pe an (acum la fiecare 3 ani), pensionare la vîrsta de 55 de ani, proteze gratuite.

Totodată, vă reamintim că informații exhaustive referitoare la Istoria Moldovei în secolul al XX-lea; Moldova în anii Primului Război Mondial; Republica Democratică Moldovenească; Evoluția politică a Basarabiei în perioada dintre cele două războaie mondiale; Moldovenii din stînga Nistrului; Moldova în anii 1941-1944; Constituirea și evoluția politică a R.S.S.M. în anii 1940-1991; Știința și cultura în Republica Moldova pot fi găsite la compartimentul ISTORIA a proiectului moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав