COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Veteranii MAI insistă: Tofilat trebuie să ceară scuze

22 iul. 20:15   Societate
1628 1

Asociaţia Veteranilor şi Pensionarilor Ministerului Afacerilor de Interne condamnă agresarea fizică a fostului viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan, în cadrul unei emisiuni televizate. Membrii asociaţiei califică aceste acţiuni drept un atac asupra întregului efectiv de veterani. Reacţia vine după ce marţi, Cosovan a fost luat la pumni în timpul unei emisiuni televizate de către fostul consilier prezidenţial al Maiei Sandu, Sergiu Tofilat.

Miercuri, conducerea asociaţiei a avut o şedinţă cu ministrul de Interne unde s-a discutat despre cele întîmplate.

"Pentru mine, pentru întreg efectivul veteranilor MAI a fost şocant, mai ales că s-a petrecut în public, în emisiune directă. Cum un cetăţean tînăr şi-a permis să lovească un veteran de război, are şi ordinul Ştefan cel Mare, un colonel în rezervă, colaborator al poliţiei. Înţeleg că a fost ceartă, dar nu trebuia să lovească, Cosovan are o vîrstă", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Veteranilor MAI, Constantin Busuioc.

Şi fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a venit cu o reacţie la acest subiect în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"Sînt mulţi veterani care nu s-au liniştit. Faptul că cineva a cerut scuze nu este suficient. Dacă cei care conduc acum instituţiile statului nu vor reacţiona corespunzător, acest precedent ar putea provoca un haos în ţară. El este cavalerul Ordinului "Ştefan cel Mare", el a luptat în 1992", a spus Jizdan.


Biroul Naţional politic al Partidului Schimbării al cărui vicepreşedinte este Sergiu Tofilat a postat un mesaj pe o reţea de socializare. Considerăm inadmisibilă provocarea și aplicarea violenței în orice formă. Cu toate că legislația asigură dreptul la legitima apărare, considerăm că în orice situație, în special în cazul unor evenimente și prestații publice, formatorii de opinie trebuie să evite aplicarea violenței fizice și utilizarea limbajului agresiv."

Marţi, în timpul unei dispute la un post de televiziune, fostul viceministrul de Interne Ghenadie Cosovan l-a stropit cu apă pe fostul consilierul prezidenţial al Maiei Sandu, Sergiu Tofilat. Cel din urmă a sărit la bătaie, l-a lovit cu pumnii pe Cosovan, apoi l-a apucat de gît şi l-a pus la pămînt. Cosovan a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la faţa locului a fost solicitată o ambulanţă. După incident, Sergiu Tofilat a spus că regretă cele întîmplate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽