TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veteranii au fost folosiți pentru interesele meschine ale unor forțe politice, declarație

Într-o nouă ediție a emisiunii ”Președintele Răspune”, șeful statului, Igor Dodon a comentat protestul veteranilor din această săptămînă.

Potrivit șefului statului, cetățenii Republicii Moldova au dreptul la libera exprimare, însă categoric nu se acceptă intrarea în forță în clădirile statului, ceea ce s-a încercat în cadrul acestui protest și blocarea întregului municipiu.

”Un milion de oameni, toate străzile erau blocate. Înțelegem doleanțele veteranilor, apropo vreau să menționez că domnul prim-ministru a gestiona foarte corect în această situație. Erau diferite idei, ca poliția să intre în forță, iar noi categoric nu am admis acest lucru. S-a întîlnit cu veteranii, a găsit unele soluții, unele lucruri deja se implementează. Cei care vor să facă proteste, ieșiți, calm, căci fiecare are dreptul la libera exprimare, dar nu este corect ca cîteva sute sau chiar mii de oameni îi pun în situație dificilă pe cîteva milioane de cetățeni ai Republicii Moldova”, a spus Dodon.

Potrivit acestuia, scopul principal al acestor proteste a fost destabilizarea situației.

”Eu cred că cineva încearcă să încălzească spiritele. Eu cred că dacă veteranii care de fapt au fost nuceul acestui protest veneau și discutau eu cred că se găseau soluțiile acolo. Eu cred că cineva a încercat să-i utilizeze pe veterani în scopurile sale politice. Cu ce scop? – Ca să destabilizele situația! De ce? – Lucrul acesta este evident. Sînt alegeri prezidențiale în acest an, iar cineva vrea să destabilizeze situația”, a mai adăugat președintele.


Totodată acesta a venit cu un îndemn către populația. Acesta a rugat oamenii să nu se lase utilizați de cineva în scopurile sale politice.

”Aveți ceva de discutat, președintele este gata să vă primească, prim-ministrul ați văzut foarte deschis, parlamentul foarte deschis – haide-ți să discutăm, haide-ți să găsim soluții”, a mai spus Dodon.

Reamintim că în această săptămînă un grup de veterani au protestat în fața Guvernului. Acțiunile de protest s-au soldat cu geamul la ușa de intrare în clădirea executivului, spart, străzi blocate și dosare penale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load