Vești bune pentru studenții bugetari de la Universitatea de Medicină

Vești bune pentru studenții bugetari de la Universitatea de Medicină

Inițiativa legislativă a deputaților Blocului ACUM, care prevede ca studenții bugetari de la Universitatea de Medicină să întoarcă în tranșă statului banii pentru care le-a fost achitat contratul de studii, a fost avizată pozitiv astăzi la ședința Comisiei agricultură și industrie alimentară. 


Totuși, membrul comisiei Oleg Sîrbu nu a votat pentru avizarea acestui proiect de lege. În opinia lui, dacă legea va fi implementată există posibilitatea ca exodul tinerilor specialiști peste hotare să se mărească.


„Este un contract cu statul. Studentul trebuie să întoarcă ce este a statului și apoi poate să plece unde dorește. Foarte mulți lucrînd aici în Republica Moldova, pleacă de acum în străinătate ca specialiști buni. Eu aș dori să-i menținem în țară, dar prin alt proiect de lege, precum mărirea salariilor pentru tinerii specialiști. Nu o să votez pentru legea dată pentru că mulți o să plece nu chiar în falierea medicinei”, a declarat a declarat Oleg Sîrbu.


De cealaltă parte, secretarul comisiei Nicolae Ciubuc s-a arătat nedumerit de faptul că acest subiect este reglementat în legea privind ocrotirea sănătății.


„Un astfel de domeniu nu este reglementat de lege. Consider că acest lucru poate fi reglementat și la nivel de Guvern. Fiindcă situația poate să se schimbe și va fi iarăși nevoie de intervenit în lege”, a susținut Nicolae Ciubuc.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load