COVID-19 în MOLDOVA

Vești bune pentru agricultorii afectați de secetă

Vești bune pentru agricultorii afectați de secetă

Președintele Igor Dodon i-a informat pe agricultorii din raionul Telenești despre decizia luată ieri la ședința Consiliului Suprem de Securitate, potrivit căreia statul va aloca suplimentar încă cel puțin 300 de milioane de lei pentru sprijinirea fermierilor afectați de secetă.

În satul Tîrșiței din raionul Telenești, șeful statului s-a familiarizat cu activitatea a două gospodării agricole. Una dintre acestea, SRL „Agrobabac„ a fost creată în anul 2014 și este specializată în cultivarea cerealelor, floarea soarelui și a porumbului. Potrivit agricultorilor, recolta de pe circa 300 ha din totalul de 350 ha a fost compromisă de seceta severă.

O altă gospodărie agricolă SRL „Vitculens” activează deja 7 ani. Pe o suprafață de circa 30 ha, sînt cultivate legume (ardei, ceapă, morcov), iar pe 18 ha crește o livadă de pomi fructiferi (mere, prune). O parte din recoltă este comercializată pe piața internă, iar o parte este exportată în Federația Rusă.


“Am salutat faptul că întreprinderea are un nivel înalt de echipare tehnică și am comunicat despre inițiativele guvernamentale privind susținerea masivă a sectorului agrar. Am adus mulțumiri agricultorilor pentru munca pe care o depun zi de zi, în pofida dificultăților cu care se confruntă”, a scris Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load