X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Veste bună pentru unii deținători de patentă

29 noi. 2023,, 14:14   Societate
2902 0

Activitatea de îngrijitor/îngrijitoare calificată de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă pînă la 1 ianuarie 2025.

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unei inițiative legislative de prelungire a termenului.

Proiectul pentru modificarea unor acte legislative prevede că, începînd cu 1 ianuarie 2025, activitatea îngrijitorilor/îngrijitoarelor pentru copiii cu vîrsta de pînă la 3 ani va fi organizată ca activitate independentă, conform unui nou mecanism de reglementare propus de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. „În acest moment, prevederile legislative cu privire la activitatea independentă nu acoperă domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor. Pentru a asigura siguranța și protecția copiilor, precum și a celor care prestează aceste servicii, dar și pentru a pregăti cadrul normativ, soluția optimă este extinderea cu un an a termenului-limită de desfășurare a activității în bază de patentă a îngrijitorilor/îngrijitoarelor care prestează servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vîrsta de pînă la 3 ani”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative.

Proiectul urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

1
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?