УМЕРЛО 1700

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veste bună pentru transportatorii moldoveni care pleacă în Italia

Începînd cu data de 10 august, transportatorii de mărfuri din R. Moldova au acces liber de a se deplasa în Italia.

Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Oleg Țulea, transmite Știri.md.

Restricția pentru transportatori a fost ridicată după ce Țulea a avut mai multe discuții cu ambasadoarea Valeria Biagiotti în acest sens.

Astfel, au fost facilitate schimburile bilaterale de mărfuri și servicii, esențiale pentru cele aproximativ 1.400 de companii mixte moldo-italiene înregistrate în țara noastră.

Avînd în vedere preocuparea constantă a ministerului pentru diaspora din Italia, dar și multiplele solicitări recepționate de la conaționalii noștri, ministrul Oleg Țulea a reiterat rugămintea adresată autorităților de la Roma de a examina posibilitatea relaxării măsurilor restrictive impuse, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova.


În cadrul întrevederii cu ambasadorul Valeria Biagiotti s-a discutat și despre deschiderea birourilor electorale peste hotare pentru scrutinul prezidențial din toamna acestui an. Ministrul Oleg Țulea a exprimat intenția Comisiei Electorale Centrale de a deschide mai multe birouri electorale pe teritoriul Italiei, cu respectarea măsurilor sanitare stabilite de autoritățile locale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load