TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veste bună pentru cei care vor să obțină permis de conducere moldovenesc

Directorul Agenției Servicii Publice a informat despre acțiunile de stopare a corupției în procesul de înregistrare la examenul practic, transmite Noi.md.

Măsurile au determinat simplificarea programării și scurtarea timpului de așteptare de la 2,5 luni la 45 de zile.

Au fost stabilite și alte posibilități de a îmbunătăți calitatea serviciilor și a simplifica accesul. Printre acestea - creșterea numărului de examinatori și cumpărarea mai multor mașini.

„Vedem acțiuni imediate întreprinse, care deja dau rezultate, dar trebuie să implementăm și un plan complex, pe termen lung. În special, să ne ocupăm de calitatea instruirii candidaților în școlile auto, încît să nu admitem în trafic șoferi nepregătiți”, a menționat premierul Ion Chicu.

Directorul AGE a prezentat informația despre procesul de examinare medicală a candidaților. În acest scop, anual se cheltuie cca 70 milioane lei, iar 99.5% din aplicanți sînt apți. Acest fapt este o probă de ineficiență a procedurii.

Secretarul de Stat al MEI, dl. Postică, a prezentat o concepție de creștere a calității procesului de instruire în școlile auto, care presupune un set de măsuri concrete și termeni. În etapă finală, va exista un clasament al școlilor auto și al instructorilor, care va oferi candidaților posibilitatea de a alege cea mai bună școală și cel mai bun instructor, din perspectiva calității obiective a serviciilor oferite.


Chicu a cerut revizuirea cadrului legal în cazul pierderii permisului de conducere, care, în prezent, presupune trecerea repetată a tuturor etapelor de obținere a actului. Premierul a accentuat necesitatea eliminării condiției de examinare medicală pentru redobîndirea permisului.

Premierul a cerut și informație despre necesitatea preschimbării permiselor de conducere după model nou și cum pot fi simplificate procedurile.

Responsabilul ASP a menționat că legislația RM nu obligă șoferii să-și actualizeze permisele de tip vechi, dar acestea nu corespund Directivelor UE, astfel șoferii întîmpină probleme în afara țării. Premierul a cerut revizuirea cadrului legal pentru simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de tip vechi și continuarea măsurilor pe termen scurt și lung pentru eficientizarea mecanismelor de obținere a permiselor de conducere.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load