X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

Veronica Dragalin, în vizită la Muzeul Țăranului

18 sep. 15:42   Societate
3278 0

Muzeul țăranului din satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari, a fost vizitat de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Într-o postare de pe facebook, inițiatorul proiectului Muzeul Țăranului Ion Ștefăniță a salutat vizita procurorului.

”Retrospectiva din muzeoterapia de weekend, un grup minunat, și motivat, după o drumeție de 20.000 de pași, o lecție de istorie, și educație civică, am ghidat comunicat cu același mesaj, generic - Renaștem satele Moldovei!!!”. a scris Ștefăniță.

De menționat că Muzeul Țăranului este unicul muzeu din moldova care nu percepe taxe de intrare și acolo unde puteți intra în rolul unui adevărat țăran.


În cadrul unui interviu marca „Nicăieri nu-i ca acasă”, Ion Ștefăniță a povestit despre experiența unică pe care o pot trăi turiștii, atunci cînd intră pe poarta muzeului.

Potrivit lui Ștefăniță, Muzeul are un mesaj pentru toți, pentru tineretul studios, pentru copiii cărora multe lucruri le sînt necunoscute, cum ar fi: ce e aia casa mare, cămara, tinda, modul de viață a țăranului. Pentru cei mai în vîrstă vor fi amintirile din copilărie. Pentru publicul larg este o lecție de istorie, o culturalizare pentru formarea generală și eu spun că aici, la Muzeul Țăranului, omul este în armonie cu natura și este în respirație cu cultura și istoria.

„Este un proiect spiritual, nu material. Muzeul Țăranului este unicul muzeu din R. Moldova unde nu există taxă de intrare, dar există bol de donație. Vizitatorul apreciază calitatea serviciului de ghidaj. Noi ne specializăm pe modul sănătos de viață, pre creșterea căpșunilor, murelor, legumelor, fructelor și vizitatorul își culege singur aceste exponate, care se supun degustației și, respectiv, consumului sau comerțului”, mai spune inițiatorul proiectului.

3
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0