Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Veronica Dragalin ar putea fi următorul procuror-șef anticorupție

19 mai. 10:25   Societate
1896

Veronica Dragalin ar putea fi următorul procuror anticorupție. Aceasta a trecut, miercuri, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Ca procedură, urmează ca CSP să finalizeze selecția, iar mai apoi să o propună pe Veronica Dragalin pentru numire.

Potrivit deciziei Comisiei speciale, „etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a fost promovată de către candidata Veronica Dragalin”, se arată în comunicatul emis de CSP.

Veronica Dragalin este reprezentantă a diasporei, jurist de profesie, în prezent, procuror adjunct al Statelor Unite, Secția de corupție publică și drepturi civile.

Comisia specială s-a convocat în ședință închisă, în format on-line, pe platforma ZOOM. Etapa interviurilor, s-a desfășurat în perioada 17-18 mai, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Pe 10 mai, CSP a anunțat cei trei candidați admiși în proba finală la concursul pentru șefia PA. Este vorba despre procurorii Adrian Bordianu, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi, dosarele cărora au fost examinate de către Comisia specială pe 10 mai, în ședință închisă.


În urma examinării dosarelor, s-a stabilit că trei din cei cinci candidați au întrunit criteriile de eligibilitate. Aceștia au fost promovați la etapa interviului. Ceilalți doi candidați, Oleg Potîrniche și Victor Brînză, nu au respectat criteriile. Respectiv, Comisia a decis colegial descalificarea din concurs, pe motivul nepromovării etapei de eligibilitate.

Ulterior, pe 12 mai, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat că încă un candidat a fost desemnat eligibil la a fi promovat pentru proba finală la concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție. Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror șef al PA s-a întrunit în ședință extraordinară, pentru a reexamina dosarul lui Victor Brînză.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав