X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3722

Vasile Stati: "Limba moldovenească își va recăpăta pozițiile pierdute"

29 mar. 15:30   Societate
7259 0

Istoricul moldovean, doctorul în științe istorice, președintele de onoare al Societății Istorico-geografice moldovenești, membru al Consiliului Republican al platformei patriotice "Uniunea Populară", Vasile Stati, consideră că adoptarea Legii privind înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română" în Constituția Republicii Moldova și în alte legi este o acțiune criminală.

Reamintim că Parlamentul Republicii Moldova, prin voturile Partidului PAS, a adoptat Legea cu privire la "modificările tehnice" la Constituție, dar în același timp a încălcat însăși legea fundamentală prin lipsa a două treimi din voturile pentru modificarea articolului 13.

"Aceasta este o acțiune criminală a autorităților noastre. Noi nu trebuie să tăcem cu privire la această temă. Atît timp cît toți tac, se întâmplă astfel de lucruri", a subliniat Vasile Stati.

Cu toate acestea, istoricul este sigur că în viitorul apropiat limba moldovenească își va recăpăta pozițiile pierdute.

"Sînt sigur că următoarea conducere a Moldovei va readuce totul la locul său", a adăugat Vasile Stati.


Totodată, vă reamintim că informații mai detaliate despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, rubrica "Sîntem moldoveni".

60
1
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?