COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Vasile Ernu a spus ce înseamnă pentru el dragostea pentru Patrie

17 dec. 2019,, 16:15   Societate
1972 1

Scriitorul Vasile Ernu a vorbit despre ce înseamnă pentru el dragostea pentru Patrie și ce cărți preferă să scrie.

Într-un interviu în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, difuzat pe canalul de televiziune NTV-Moldova, el a menționat că toate cărțile sale, indiferent de perioada descrisă în ele, sînt despre actualitate, transmite Noi.md.

„Mă interesează trecutul, ca actualitate, ca lecție de actualitate. Scriu cărți pentru că mă interesează aceste întrebări. Mă interesează cum putem rezolva problemele. Simt că putem repeta ceea ce s-a întîmplat la sfîrșitul secolului XIX și începutul secolului XX. Desigur, acest lucru nu se va repeta cu exactitate. Va fi altfel. În alt mod. Dar rezultatul va fi același. Acolo sînt o mulțime de elemente. Mă interesează subiecte care mă preocupă, la care mă gîndesc mult”, a spus scriitorul.

„Nu sînt un patriot atît de direct. Pentru a fi patriot, trebuie să strigi mult, dar mie nu-mi place să strig. Pentru mine, a fi patriot înseamnă a pune întrebări dificile. Pentru mine, a iubi Patria înseamnă să ai un comportament corect față de părinți, să plătești impozitele la timp, să nu-ți jefuiești țara, să-i ajuți pe cei nevoiași, săraci. Desigur, este ușor să fii prieten cu oligarhii, să primești bani. Dar mie nu-mi place acest lucru. Nu mă interesează ca obiect de analiză”, a subliniat Vasile Ernu

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽