X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1684

Vasile Botnari rămîne în Penitenciarul nr.13

27 sep. 2022,, 17:14   Societate
1772 0

Marți, Curtea de Apel Chişinău a menţinut mandatul de arestare în Penitenciarul nr. 13 pe numele fostului director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Vasile Botnari. Acesta este cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită, transmite Noi.md cu referire la Anticorupție.md.

Avocaţii au contestat decizia Judecătoriei Chişinău privind prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Decizia Curţii de Apel este irevocabilă.

Vă amintim că Vasile Botnari este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvîrșite de o persoană cu funcție de demnitate publică.

Fostul director al SIS a fost reținut la data de 29 martie, fiind vizat într-un dosar privind îmbogățirea ilicită.

De asemenea, PA a efectuat percheziții la domiciliul lui Vasile Botnari, după care l-au reținut pentru 72 de ore. Ulterior, procurorii Anticorupție au solicitat mandat de arest pentru 30 de zile, iar pe 1 aprilie acesta a fost plasat în arest preventiv în izolatorul CNA pentru 25 zile.


Mai tîrziu, la 20 aprilie, Judecătoria Chișinău printr-o decizie l-a transferat în arest la domiciliu, însă Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărîrea instanței și a dispus plasarea acestuia în arest la Penitenciarul nr.13.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий