COVID-19 în MOLDOVA

Vama Giurgiulești, în alertă. Ce au găsit cîinii serviciului vamal în patru mașini (VIDEO)

Vama Giurgiulești, în alertă. Ce au găsit cîinii serviciului vamal în patru mașini (VIDEO)

În doar 48 de ore, funcționarii vamali de la Giurgiulești, asistați de cîinii specializați, au depistat 129 000 de țigarete ce urmau să fie transportate și comercializate ilicit în Uniunea Europeană. Țigările erau ascunse în patru mijloace de transport, reutilate prin montarea unor construcții sofisticate din punct de vedere tehnic și greu accesibile.

Primul caz a fost înregistrat la ieșire din țară, ca rezultat al controlului efectuat asupra unui autocar care pleca în Italia. Vameșii au redirecționat mijlocul de transport spre scanare și, analizînd imaginile, au remarcat prezența unor obiecte străine în regiunea rezervorului pentru combustibil. Pentru confirmarea suspiciunilor, a fost implicat și cîinele specializat al Vămii, care a semnalat prezența produselor din tutun în aceeași parte a mijlocului de transport.

Ca urmare a demontării peretelui din toaleta autocarului, acoperit cu o oglindă pentru a masca locul special amenajat, vameșii au descoperit 56 800 țigarete cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.


În cel de-al doilea caz, controlului de specialitate a fost supus un automobil de marca “Volkswagen Crafter”. Și de această dată, cîinele specializat în detecția produselor din tutun a semnalat, prin reacție, prezența țigărilor în autovehicul. Astfel au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereți și tavan, 42 000 de țigarete timbrate.

Alte 31 000 de țigarete tăinuite în ascunzișuri improvizate au fost depistate în două microbuze care plecau în Germania și Franța. Conducătorii auto au încercat să le scoată ilicit din țară, ascunzîndu-le în tavan și, respectiv, în peretele dublu. Țigările erau de diverse mărci și aveau timbre de acciz ale Republicii Moldova.

În consecință, mijloacele de transport au fost indisponibilizate în vederea confiscării sau încasării contravalorii acestora, produsele din tutun au fost și ele confiscate, iar cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load