COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Valuța a scris plîngere la Poliție pe numele a doi jurnaliști

Valuța a scris plîngere la Poliție pe numele a doi jurnaliști

Ghenadie Valuța a depus plîngere la Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi împotriva Nataliei Morari și a lui Dorin Scobioală.

Valuța susține că cei doi jurnaliști l-ar fi defăimat pe rețelele de socializare în incidentul cu cîinele legat de mașină. Jurnaliștii consideră că Valuța are ca scop intimidarea lor, iar dacă va fi necesar vor merge în judecată să-și apere drepturile.

Valuța se arată deranjat de postările celor doi jurnaliști pe Facebook în care condamnau comportamentul preotului față de cîine. Potrivit lui Valuța, Dorin Scobioală și Natalia Morari urmăresc defăimarea preotului ca față bisericească.


„Prin postările lor distorsionate pe Facebook, ei au creat zarvă și au învrăjbit oamenii împotriva mea. De fapt, Dorin Scobioală nu a urmărit să ajute acel cîine, ci să inducă lumea în eroare. El cu Natalia Morari, în postura lor de jurnaliști și-au făcut mai bine treaba decît procurorii”, a spus diaconul.

Totodată, Valuța solicită ca cei doi să recunoască că au prezentat opiniei publice informații eronate.

„Acest caz nu poate fi tolerat. E un caz de cinste și onoare. Să-și ceară scuze public”, a mai adăugat diaconul.

Solicitat de ZdG, Dorin Scobioală s-a arătat indignat de faptul că Valuța pretinde scuze publice de la cei doi jurnaliști.

„Acest individ care incită la ură și intoleranță, care se manifestă violent față de semenii săi și sadic în raport cu cei mai slabi decît el, să pretindă să-i cer eu scuze? Nici măcar atunci cînd își va plăti toate impozitele, așa cum facem noi toți, nu se va întîmpla așa ceva”, a menționat Dorin Scobioală.

Scobioală susține că Valuța îi face mai mult rău bisericii, iar lipsa de reacție a procuraturii îl încurajează să recidiveze și să încerce să-i intimideze pe cei care spun lucrurilor pe nume. Jurnalistul spune că dacă va fi necesar, vor merge în judecată pentru a-și apăra drepturile cetățenești și profesionale la libera exprimare.

După ce în luna iulie a acestui an, Ghenadie Valuța a fost surprins tîrînd un cîine de mașina în care se afla, Dorin Scobioală a înaintat o petiție online prin care s-a solicitat pedepsirea penală a acestuia. Pînă la data de 17 august petiția fost semnată de 47 de mii de oameni. Pentru fapta săvîrșită Valuța a fost pedepsit contravențional și a achitat jumătate de amendă în mărime de 600 de lei, deoarece a achitat-o în mai puțin de 72 de ore.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load